Instructie- en opleidingsfoto's

I cannot teach anybody anything, I can only make them think and look at the right pictures...

Snel en efficiŽnt leren gaat optimaal als u de "leerlingen" duidelijk beeldmateriaal voorschotelt, waaruit precies blijkt wat de bedoeling is.


Waarom niet samen met ons de juiste beelden maken?

Praktijkcase.

In het onderstaande voorbeeld werd tijdens een technische studie een instrument om de temperatuur te meten door 50% van de leerlingen verkeerd aangesloten. Ook moest de docent keer op keer leerlingen voorthelpen die steeds weer naar de bekende weg vroegen.

Conclusie: het praktijk-leermodel was helemaal verkeerd opgezet!

MET ONDERSTAANDE  TEKST GING HET DUS KEER OP KEER FOUT.


Meten van de temperatuur.

Om de temperatuur op een correcte wijze te kunnen meten gebruiken we een thermokoppel van het type XR/TA. U dient erop te letten dat het een K-type thermokoppel betreft. Dit thermokoppel kunt u vinden in de praktijkset -METEN- welke bij elke werktafel aanwezig is. U dient de gele stekker in de adapter te steken alvorens het thermokoppel in gebruik te nemen. Op het thermokoppel staat een aanduiding voor de positieve en negatieve aansluitzijde. U dient zich bij het aansluiten ervan te vergewissen dat het thermokoppel correct gepolariseerd wordt aangesloten op het meetinstrument.


NA OVERLEG OVER DE PROBLEMATIEK HEBBEN WIJ PRECIES DE JUISTE FOTO'S GEMAAKT EN IS H……L VEEL TEKST VERVANGEN DOOR PRARKTIJKKAARTEN.

Hierdoor is het foutpercentage gedaald tot minder dan 3%. De docenten kunnen zich richten op belangrijke zaken, zoals de meetresultaten en voortgang beoordelen.

NIEUWE SITUATIE MET PRAKTIJKKAART...

Meten van de temperatuur.

1.  Thermokoppel gebruiken.

Gebruik het juiste thermokoppel uit de praktijkset -METEN- en plug de gele stekker in totdat het geheel er precies zo uitziet zoals op afbeelding 1.

2. Correct aansluiten op het meetinstrument!

Kijk vůůr het aansluiten op het meetinstrument nog even goed naar de PLUS en MIN in de afbeelding! De waarschuwinsdriehoek staat er niet voor niets!

Thermokoppel instructiefotografie fotoprofessionals.nl
Wilt u ook efficiŽnter opleiden? Neem gerust contact met ons op!